XVII Małopolski Przegląd Pieśni Patriotycznej

W dniach 16 i 17 listopada 2019 r. Akcja Katolicka Archidiecezji Krakowskiej organizuje XVII edycję Małopolskiego Przeglądu Pieśni Patriotycznej
Do grona Współorganizatorów należą: Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży Archidiecezji Krakowskiej, Małopolski Kurator Oświaty, MDK im. Janusza Korczaka oraz Parafia MB Częstochowskie – gospodarz miejsca.
Celem tego przedsięwzięcia jest formacja patriotyczna poprzez popularyzowanie śpiewania pieśni patriotycznych tak wśród dorosłych, jak i wśród dzieci i młodzieży ze wszystkimi jej aspektami edukacyjnymi i wychowawczymi.
Jak w latach ubiegłych tegoroczny Przegląd objęli patronatem honorowym Ksiądz Arcybiskup Marek Jędraszewski Metropolita Krakowski oraz Pan Piotr Ćwik Wojewoda Małopolski. Nasz XVII MPPP jest objęty Patronatem Narodowym Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Andrzeja Dudy w 100-lecie Odzyskania Niepodległości. XVII Małopolski Przegląd Pieśni Patriotycznej odbędzie się w Auli
Kościoła Matki Boskiej Częstochowskiej w Nowej Hucie – osiedle Szklane Domy 7.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału !