Oddział Łącko

Związek Podhalan Oddział w Łącku bardzo prężnie działa na naszym terenie już siódmy rok, godnie reprezentując naszą Gminę podczas wielu uroczystości regionalnych i kościelnych. Jego członkowie chętnie pokazują się w strojach regionalnych, co dodatkowo podkreśla walory naszej „Małej Ojczyzny”. Od momentu założenia liczba członków rośnie systematycznie. Dzisiaj związek liczy ponad 200 osób. Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że do Związku przybywa coraz więcej młodych ludzi, prężnie i chętnie w nim działających. Dało to odzwierciedlenie w obecnych wyborach. Znaczną część Zarządu stanowią młodzi ludzie. Nie robią tego dla rozgłosu, czy też dla wartości materialnych, ale z własnych chęci. Związek Podhalan Oddział w Łącku może również pochwalić się dużą ilością muzykantów. Mamy, aż cztery kapele, które uczestniczą we wszystkich uroczystościach uświetniając je swoim muzykowaniem.

Nowo wybrany Zarząd podziękował ustępującemu, doceniając jego wcześniejszą działalność i obiecując, że będzie kontynuował jego dotychczasowe działanie równie dobrze i solidnie.

Aktualny skład Zarządu:
Prezes: Bożena Wawrzyniak