preloder
Związek Podhalan

Zapraszamy seniorów na spotkanie w ramach akcji ,,Senior na drodze – pamiętaj o bezpieczeństwie’’

dodał Administrator, 26 czerwca, 2019

Akcja organizowana jest przez Ministerstwo Infrastruktury i Krajową Radę Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego. Partnerem strategicznym akcji jest Policja.
Celem akcji jest uświadamianie kierowców, rowerzystów i pieszych 60+ jak zgodnie z zasadami prawidłowo i bezpiecznie poruszać się po drodze, w jaki sposób stosować elementy odblaskowe i dlaczego są one tak ważne oraz jak sprawność psychofizyczna (która z wiekiem jest coraz słabsza) ma wpływ na zdolność kierowania autem, rowerem, ale również na korzystanie z drogi jako pieszego.

Spotkanie dla seniorów zostało zaplanowane w Nowym Targu 12 lipca 2019 roku w godzinach 15.00-17.00 w Sali Obrad Starostwa Powiatowego w Nowym Targu przy ul. Bolesława Wstydliwego 14.
Lokalni policjanci i eksperci ruchu drogowego poruszą zagadnienia związane z bezpieczeństwem w danym powiecie oraz podpowiedzą na co zwracać szczególną uwagę, by zawsze bezpiecznie dotrzeć do celu. Uczestnicy akcji, którzy przyjadą na rowerach będą mogli zostawić je w serwisie rowerowym (namiot przed budynkiem), gdzie wykonany zostanie podstawowy, bezpłatny przegląd techniczny roweru oraz jego doposażenie w elementy wyposażenia obowiązkowego, związane z bezpieczeństwem.
W trakcie spotkania zapewniony będzie słodki poczęstunek.
Udział w zajęciach jest bezpłatny.
Szczegółowe informacje na temat akcji znajdują się na stronie https://seniornadrodze.pl

Współpracujemy z:

PIYKNIE PYTOMY
przekaż 1% swojego podatku na rzecz stowarzyszenia:  ZWIĄZEK PODHALAN W POLSCE
al. Tysiąclecia 35 pokój nr. 13, 34-400 Nowy Targ Tel. 18 264 95 23 NR KRS: 0000050394

Konto nr: 18 8812 0005 0000 0000 0404 0001