preloder
Związek Podhalan

Wyjazd do Włoch organizowany w 100. rocznicę urodzin Ojca Świętego Jana Pawła II

dodał Administrator, 28 lutego, 2020

Zarząd Główny Związku Podhalan w Polsce im. Świętego Jana Pawła II informuje, iż w związku z uroczystościami związanymi z Jubileuszem 100. rocznicy urodzin Ojca Świętego Jana Pawła II istnieje możliwość zorganizowania wyjazdu do Włoch.

Wyjazd może być zrealizowany w jednym z dwóch wariantów :
1) Wyjazd obejmujący Rzym i Cortine.
 15.05.2020 (piątek godziny poranne) Wyjazd z Nowego Targu,
 16.05.2020 (sobota) uczestnictwo we Mszy Świętej koncelebrowanej przez abp. Marka Jędraszewskiego w Bazylice Św. Piotra w Watykanie
 17.05.2020 (niedziela) Uczestnictwo w uroczystej Mszy Świętej w Watykanie,
 18.05.2020 (poniedziałek) Wyjazd wczesną porą do Cortiny d’Ampezzo. Uczestnictwo w wydarzeniu umocowania na Monte Faloria (Cortina d’Ampezzo) 18-metrowego krzyża.
 19.05.2020 (wtorek) Powrót do Polski,
Koszt w zależności od liczby zgłoszonych wynosi 1000 zł – 1200 zł i obejmuje koszty transportu oraz 4 noclegi ze śniadaniem i obiadokolacją.

2) Wyjazd obejmujący Cortine d’Ampezzo.
 17.05.2020 (niedziela) Wyjazd z Nowego Targu,
 18.05.2020 (poniedziałek) Uczestnictwo w wydarzeniu umocowania na Monte Faloria 18-metrowego krzyża.
 19.05.2020 (wtorek) Wyjazd do Polski,
Koszt w zależności od liczby zgłoszonych wynosi 700 zł -800 zł i obejmuje 2 noclegi ze śniadaniem i obiadokolacją oraz koszty transportu.
Zachęcamy do udziału poczty sztandarowe oraz muzykantów. Osoby zainteresowane prosimy o zgłoszenie owej informacji do biura Zarządu Głównego ZP do dnia 8 marca br. Bardzo prosimy o wybór jednego z podanych wariantów gdyż realizowany będzie wariant, który będzie cieszył się większym zainteresowaniem.

Załączniki:

Współpracujemy z:

PIYKNIE PYTOMY
przekaż 1% swojego podatku na rzecz stowarzyszenia:  ZWIĄZEK PODHALAN W POLSCE
al. Tysiąclecia 35 pokój nr. 13, 34-400 Nowy Targ Tel. 18 264 95 23 NR KRS: 0000050394

Konto nr: 18 8812 0005 0000 0000 0404 0001

Szybko i sprawnie.