preloder
Związek Podhalan

Uroczysta Sesja Rady Miasta

dodał Administrator, 14 czerwca, 2019

Z okazji XVI Dni Zakopanego, obchodzonych na pamiątkę pobytu pod Tatrami św. Jana Pawła II w 1997r., tradycyjnie już zorganizowana została Uroczysta Sesja Rady Miasta. Jej stałym punktem jest wręczenie dorocznych Nagród Burmistrza za zasługi i wybitne osiągnięcia w działalności na rzecz miasta.

Laureatami Nagrody Burmistrza zostali: narciarka alpejska i trenerka Małgorzata Tlałka-Długosz, regionalista, polityk i samorządowiec, senator III, IV i V kadencji Franciszek Bachleda- Księdzularz oraz artysta rzeźbiarz, pedagog Stanisław Cukier. Wyłoniła ich kapituła pod przewodnictwem Jolanty Iwanickiej w składzie: ks. Infułat Stanisław Olszówka, Jerzy Zacharko, Szymon Ziobrowski, Maria Mateja Torbiarz, Marcin Zubek, Ireneusz Kubin, Anna Waloch, Helena Brzozowska, Maria Łukaszczyk. Autorem pamiątkowej statuetki, którą otrzymali z rąk Burmistrza Leszka Doruli,  jest zakopiański artysta Marcin Rząsa. Nagroda Burmistrza przyznawana jest zakopiańczykom, którzy swój czas i serce oddają na rzecz naszej społeczności, z zapałem angażując się w działalność społeczną, kulturalną i sportową. Tym razem poświęcona była także dwóm ważnym jubileuszom: 100-leciu Związku Podhalan i 115-leciu Związku Górali oraz 130-leciu Muzeum Tatrzańskiego.

Partnerem Głównym wydarzenia było Województwo Małopolskie.

Współpracujemy z:

PIYKNIE PYTOMY
przekaż 1% swojego podatku na rzecz stowarzyszenia:  ZWIĄZEK PODHALAN W POLSCE
al. Tysiąclecia 35 pokój nr. 13, 34-400 Nowy Targ Tel. 18 264 95 23 NR KRS: 0000050394

Konto nr: 18 8812 0005 0000 0000 0404 0001