Krakowskie posiady opłatkowe

Szanowni Państwo Członkowie i Sympatycy Związku Podhalan

Już niedługo, 21 stycznia 2020 r. zapowiadane Posiady Opłatkowe Krakowskiego Oddziału Związku Podhalan im. Włodzimierza Wnuka.. Odbędą się, jak w latach ubiegłych ,u Ojców Karmelitów „Na Piasku”, ul.Karmelicka 19 w Krakowie. Rozpoczniemy Mszą św. pod przewodnictwem JE bp. Jana Szkodonia o godz. 17.30 ,Podczas Mszy św. złożą ślubowanie nowi członkowie Związku Podhalan.

Po niej posiady w refektarzu z życzeniami i kolędowaniem z udziałem krakowskich zespołów góralskich: „Skalni” , „Hamernik” i „Mali Hamernicy”.. Kolędować też z nami będą tradycyjnie już przyjaciele z Towarzystwa Przyjaciół Orawy. Przewidziany udział przedstawicieli Zarządu Głównego Związku Podhalan z prezesem Andrzejem Skupniem , delegacji z innych oddziałów a także innych znakomitych Gości. ..

Przewidziana prezentacja programu posiadów na rok 2020 a także publikacji-kroniki naszych posiadów w 2019 r. (otrzymają obecni).

Wysławianie Nowonarodzonego Pana w kolędzie jest nasza piękną tradycja. Na to wyjątkowe coroczne rodzinne świętowanie krakowskiego środowiska góralskiego, przybądźcie z Waszymi Rodzinami i Bliskimi.. Zaproście tez znajomych zainteresowanych kulturą góralską.

Ubiercie sie paradnie. Tradycyjnie już, mile widziane wypieki, coś na wspólny stół.

Z serdecznym koleżeńskim pozdrowieniem
w imieniu Zarządu